2021 YAZ STAJ DUYURUSU

2021 Yaz Döneminde staj yapmak isteyen öğrenciler tüm Yönetmeliklere, Yönergelere ve aşağıda verilen koşullara uymak zorundadır:

1) Staj yapmak için başvuru yapacak olan öğrencilerin, aşağıda verilen şartlara uyması zorunludur. Uymayan öğrencilere izin verilmeyecektir. Staj yapsalar dahi herhangi bir aşamada fark edildikleri anda stajları kabul edilmeyecektir.

a) İlk staja; ilk 2 sınıftan en az 100 AKTS’lik ders almış olan öğrenciler başvurabilir.

b) İkinci staja; ilk 3 sınıftan en az 150 AKTS’lik ders almış olan öğrenciler başvurabilir.

2)  Öğrenciler staj yapacakları yeri kendisi bulacaktır.

3)  Stajlar ile ilgili her türlü bilgiye ve belgeye bu linkten ulaşabilirsiniz.

4) Yaz Staj başvuruları için son tarih 28 Mayıs 2021’dir.

5) Staj başvuruları için ilk olarak bulunan yer ile ilgili iaydin@firat.edu.tr adresine bu form ile başvurmak gerekmektedir.

6) Staj onayı alındıktan sonra Staj yapacak öğrencilerin gerekli tüm belgelerini (Staj kabul yazısı, nüfus cüzdan fotokopisi, müstahaklık belgesi ve staj ücretlerine ilişkin işsizlik katkısı bilgi formunu) en geç 28 Mayıs 2021 mesai bitimine kadar bilgisayarmuh@firat.edu.tr  adresine göndermeleri gerekmektedir.

7) Evraklarınızı her hafta Perşembe gününe kadar göndermeniz gerekmektedir. Her hafta Cuma günü o hafta staj başvuruları kabul edilen ve eksik evrakı bulunmayan öğrenciler ilan edilecektir.

8)    Staj yapacak öğrencilerin “Sigorta Poliçeleri” staja başlama tarihine yakın zamanda Bölüm tarafından E-mail ile gönderilecektir.

9)    Staj Defteri, Öğrenci Staj Sicil Formu ve Staj Değerlendirme Formu ile ilgili duyuru Genel Sınav öncesinde yapılacaktır.

10)    Staj defterleri, 2021-2022 güz yarıyılı başladıktan en geç 3 hafta içinde teslim edilmelidir.

11)    Staj dönemleri ve sigorta giriş tarihleri aşağıda verilmiştir:

I. DÖNEM : 15 Haziran 2021 (Bütünlemeye dersi olmayanlar başvurabilir.)

I. DÖNEM : 28 Haziran 2021

II. DÖNEM : 26 Temmuz 2021